Onze cider van 2018 is voor een groot deel gebotteld. Rond pasen zijn onze ciders klaar met de vergisting, maar we laten ze nog rijpen totdat ze de malolactische vergisting doorgaan, wat ze nog ronder van smaak maakt. In juni bottelen we alles. Dit jaar voor het eerst, omdat we fors meer cider maken, ook met meer blenden. Elke tank levert namelijk een ander resultaat. Door sommige samen te voegen in een precieze verhouding, profiteert de gehuwde cider van het beste van beide werelden: een goede geur en goede smaak, een betere balans in de zuren etc.
Voor ons betekent het veel proeven, experimenteren en filosoferen hoe we kunnen doorbouwen op wat we hebben. Sommige ciders laten we namelijk nog narijpen op onze houten vaten, of zullen we macereren op ander fruit om nog een extra laag aan smaak toe te voegen. Je snapt wel, we leven ons redelijk uit en worden extreem gelukkig als we weer een mooi product hebben gemaakt en gebotteld hebben. 

Omdat vorig jaar onze wild vergiste ciders zo goed gelukt waren, hebben we dit jaar bijna de helft van onze productie wild vergist. Hierbij grijpen we niet in, voegen geen gist toe, en laten de gisten die in de boomgaard leven hun werk doen. Het levert een product op dat 100% de smaak van die boomgaard uitdrukt.
Dit is zó gaaf. Elke boomgaard is uniek en alle wilde ciders zijn zeer verrassend en krachtig van geur en smaak. 

De zomer is voor ons natuurlijk ook een tijd van verkopen: cider is een heerlijke lichte drank, gekoeld te drinken. En daarom perfect voor de zomer. We liggen in heel wat winkels inmiddels (zie de homepage) en staan dit jaar ook weer op een paar markten en festivals (volg ons op facebook om op de hoogte te blijven hiervan). Het bier & cider festival in Utrecht was een mooi voorbeeld, waar we zeer veel heel positieve feedback kregen op onze producten. Een mooie aanmoediging om door te zetten en alles te verkopen, zodat je het kunt kopen waar je wil!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.