Cider proeverij

Cider proeverij, midden in het bos..

Bij de cider proeverij ontvangen we je in ons proeflokaal of op ons terras en vertellen je alles over ons maakproces, hoe we er bij zijn gekomen om cider te maken, waarom we het belangrijk vinden voor de natuur, en leggen we je graag uit wat een goede cider maakt. Op de heide, In de sfeervolle schuren bij de tuinmanswoning, wordt met veel zorg en plezier echte natuurlijke cider gemaakt. Je zou het misschien niet denken, maar deze ciderij huisvest de grootste ambachtelijke cidermakerij van Nederland! Meer dan twintig (!) soorten cider worden hier ondertussen gemaakt en je kunt ze hier midden in het bos op de Hoorneboegse heide komen proeven!

Wat ga je doen tijdens de cider proeverij?

Tijdens onze proeverij vertelt een van de Elegasten (Arjen, Teun, Marnix, Joost of Merel) je in geuren en kleuren over de ciders die zij met veel zorg gemaakt hebben en krijg je 5 verschillende soorten ciders te proeven!
We ontvangen je in ons proeflokaal of op ons terras op de Hoorneboeg en laten we je kennis maken met Nederlandse cider. Elk land heeft namelijk zijn eigen ciderstijl, Dit wordt bepaald door appelrassen, verschillende soorten gisten en verwerkingsproces. We laten je 5 van onze ciders proeven zodat je met verschillende variaties op Cider kennis leert maken en daarbij ook de smaken leert onderscheiden. Bij elke Cider krijg je uitleg over wat je proeft en hoe de cider tot stand is gekomen. In een ruim uur geven we onze kennis en geheimen vrij. Je proeft en ziet waar en hoe onze cider wordt gemaakt.

Vanaf hoeveel personen kun je boeken

Voor de zondag kun je hier onder 1 los kaartje boeken, of met een groep van 2 of meer personen boeken.

Voor andere dagen kun je ons een mail sturen of via het contactformulier als je met 6 of meer personen wil komen!

Wil je spontaan langskomen zonder proeverij? Dat kan tijdens openingstijden altijd.

Wat kost dat?

De proeverij kost €25,- per persoon, hieronder kun je een datum kiezen. Klik op de gewenste datum om de boeking verder af te ronden!

De ciderijschuur op de Hoorneboeg
Cider maken
Elegast Cider Proeverij