Crowdfunding

We kunnen jullie hulp goed gebruiken!

Waarvoor Crowdfunden we?

We hebben afgelopen jaar 2x zoveel appels en peren verwerkt als het jaar ervoor. Maar de cider die we er van maken moet ook nog in flessen. Dat is heel veel werk met 30.000 liter. Daarom willen we een snellere bottellijn kopen. Bijkomend voordeel is dat we betere kwaliteitscontrole hebben door minder zuurstofcontact, zodat we nóg betere cider kunnen maken!
Naast de bottellijn gaan we ook de champagnemethode gebruiken om onze Biologische cider te disgorgen. We leggen dit later verder aan je uit, bottomline: deze cider wordt helderder en krijgt betere bubbels, en wordt daarmee van champagne-kwaliteit. Voor dit proces hebben we een neck-freezer en kurk-apparaat nodig.

Waarom zou je meedoen?

Als je onze cider lekker vindt en ons bedrijf een mooi initiatief vindt, kun je kiezen voor een reeks unieke ciders die je dit jaar krijgt en die je nu vooruit betaalt.

Waar werken we naartoe?

We hebben twee doelen voor onszelf gesteld:

 1. Natuur en landschap in Nederland helpen door fruit uit hoogstamboomgaarden en voedselbossen te benutten.
 2. De ciderrevolutie: cider als kwaliteitsproduct vestigen in Nederland, waar we zoveel appels en peren hebben dat cider logischerwijs in ons menu hoort.

Doel 2 helpt doel 1, dat is mooi. Daarom zijn wij er elke dag mee bezig om onze cider beter te maken en om meer cider te maken en verkopen.

Dit jaar investeren we daarom in een nieuwe bottellijn en de champagne-methode. De volgende stap is een effici√ęntere pers, omdat we nu aan onze max zitten qua verwerking. Daarom zal er volgend jaar nog een crowdfunding-ronde komen voor de grotere pers, waaraan je ook mee kunt doen als je wil.

Op welke manieren kan je ons helpen?

Hieronder staan onze opties om te helpen bij onze crowdfunding actie. Deze bestaan uit de volgende manieren:

Goeie Gast!

crowdfunding appel brons

‚ā¨ 100,-

  • Genummerde Goeie Gast! oorkonde
  • Een limited edition Magnumfles (1,5L) single barrel Brut Cider
  • Een doos met 6 speciale edities 75cl cider
  • Uitnodiging voor het lustrum evenement

Eregast!

eregast appelcider zilver

‚ā¨ 250,-

  • Genummerde Eregast! oorkonde
  • Een limited edition Magnumfles (1,5L) single barrel Brut Cider
  • 2 dozen met speciale edities 75cl cider (voorjaar 6 bijzondere gelimiteerde flessen en najaar 6 bijzondere gelimiteerde flessen)
  • Een Elegast T-shirt
  • Uitnodiging voor het lustrum evenement