Cursus Cider maken

Wil je echte Nederlandse Appelcider leren maken?

Cider maken in Nederland is relatief nieuw, maar wel ontzettend leuk en vrij gemakkelijk te doen. Iedereen kent wel iemand met een appelboom in de tuin of weet er 1 in het wild te vinden. Maar wat is er nou leuker om deze appels te gebruiken om ambachtelijke appelcider te maken? Tijdens deze cursusdag leren we je hoe je zelf cider kan maken from scratch!

‘S ochtends

We starten in de ochtend met een korte les over de geschiedenis van cider, waar het vandaan komt en waar men het vroeger bij dronk en het maken van ambachtelijke cider en waarom wij het zijn gaan doen. Hierna leggen daarna het volledige prachtige proces aan je uit.

Daarna gaan we aan de slag in de ciderij en leer je alle ins en outs van het cider maken en leer je in een middag welke appels je kan gebruiken, hoe je zorgt voor goede vergisting, welke fouten je wilt voorkomen en hoe je deze bottelt tot een zelfgemaakte cider.

‘S middags

De middag wordt onderbroken door een heerlijke lunch gemaakt door de boerin, eigenaar van het erf waar we gevestigd zijn. Daarbij drinken we uiteraard enkele heerlijke koude Cider.

We sluiten de middag af met een proeverij van verschillende ciders. We ontdekken daarbij ciderstijlen uit verschillende landen, waaronder natuurlijk ook onze Nederlandse appelcider!

Locatie 

Elegast cidery op Langbroekerdijk B 14 te Langbroek (gem. Wijk bij Duurstede).

Tijd

10:30 – 16:00 uur

Kosten

€75,00 per persoon, inclusief koffie/thee, lunch en proeverij.

Data

Cider maken