Het oogstseizoen brengt dit jaar prachtige dagen op bijzondere plekken. Met een grote groep vrijwilligers oogsten we langs de Vecht, de Kromme Rijn, de Rijn, de Linge en de Waal..langs de Nederlandse rivieren vind je de beste gronden voor boomgaarden. En dat is waar de oude hoogstamboomgaarden nog te vinden zijn waar wij oogsten om ze in stand te houden.

Tientallen oude appelsoorten vinden hun weg in onze cider dit jaar, met namen als Groninger Kroon, Schone van Boskoop, Notarisappel en Sterappel. Je vind ze niet in de supermarkt, die appels worden geteeld op frisheid, ziekteresistentie en bewaartijd. De oude appelrassen die wij vinden werden geteeld op smaak, verschillende oogstmomenten, en divers gebruik (koken, bakken, drogen, eten, moes, inmaken). Fascinerend en de combinatie aan appelrassen én wilde gisten in de onbespoten boomgaarden levert ons de complexe cider die we kunnen maken.
We oogsten nog tot begin oktober, en gaan dan eind oktober t/m half november de appels uitpersen tot sap. Dit vergisten we gedurende de gehele winter. Mocht je het persen mee willen maken, kun je je hieronder opgeven. We nodigen je dan uit voor de persdagen!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.