Appels plukken met Teun

Oogstdagen

Elk jaar oogsten we de appels in de mooie oude hoogstamboomgaarden in de omgeving.
Langs de Kromme Rijn, de Vecht, en in de Betuwe. Het zijn prachtige plekken, we hebben in het najaar vaak mooi weer.
We onderbreken de oogstdag altijd voor een mooie lunch met cider in de boomgaard.

Momenteel zijn er geen oogstdagen gepland.

Wil je altijd op de hoogte gehouden worden over de evenementen die we organiseren en de nieuwe ciders die we uitbrengen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Wil je mee op onze oogstdagen? Schrijf je in en we sturen je de uitnodiging!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Oogsten bij Rhijnauwen

/
Zondag 25 september hebben we ongeveer 800 kilo appels geoogst uit de boomgaard van kasteel Rhijnauwen in Amelisweerd. Het weer was fantastisch, en met zes man hebben we lekker doorgebikkeld. Onze zelfgemaakte cider bij de lunch in de boomgaard was een welkome verfrissing.

Van sap tot cider

/
Van november t/m maart is het geperste sap in mandflessen gegist onder invloed van Saison-gist. Bij het openen in maart kwam een heerlijke cidergeur ons tegemoet.

Cider for sale!

/
Vanaf juni is Elegast cider te koop op diverse plekken in Utrecht: Bierman & Bierman, de Bierverteller, de Buurderij en diverse markten in en rondom Utrecht: de Bio Markt Leidsche Rijn, Markt om de Hoek, Utrecht Made zomerfestival. Onze voorraad gaat er hard doorheen en de reacties zijn positief en aanmoedigend om volgend jaar meer cider te gaan maken!

Toch een goede oogst

/
De appeloogst in het najaar van 2017 was niet heel groot. In het voorjaar vorst, in het najaar storm. We hebben veel gebeld en mensen gesproken. En uiteindelijk hebben we toch nog heel veel appels kunnen oogsten en persen. We vergisten het sap door de winter heen, traag door de lage temperatuur. Dit geeft de beste smaak. En de beloning in het voorjaar na dat lange wachten..
Dorestad

Ciderij en natuurdistilleerderij

/
Na heel lang plannen, rekenen en regelen verbouwt Elegast deze zomer twee prachtige schuren tot een ciderij en natuurdistilleerderij. Op 12 mei, en de eerste twee weken van juni kunnen we nog enthousiaste klussers gebruiken. Wil je meehelpen in onze moestuin of bij het verbouwen? Schrijf je hiernaast in!

De oogst zit er op, we maken cider!

/
Het was een stralend zonnige dag maar berekoud. 4 graden gaf de thermometer in de auto aan. Een week geleden was het nog boven de 20 graden in Nederland. Ik reed over de oprijlaan en de zon scheen prachtig door de bomen met hun herfstbladeren, parkeerde op de deze zomer aangelegde parkeerplaats en opende de achterklep om mijn laarzen te pakken. Ze voelden steeds vertrouwder.