REGENERATION cider

REVIVAL – Een herleving van de boomgaard en de appel.
Smaak: bloemige, droge cider van wijnkwaliteit.
Complex en toch verrassend dorstlessend. Revival is
de herontdekking van het gebruik van appels om een
appelwijn te maken, in dit geval een rosé cider.

REGENERATION – Een samenwerking met kleine
perenboomgaarden, waar zonder gebruik van kunstmest en
bestrijdingsmiddelen, peren groeien zoals wij ze willen.
Smaak: Een zachte, halfdroge perencider met aroma’s
van rijpe peer en tannines van perenschil.

REVOLUTION – De appels voor deze cider komen van
Voedselbos Lingehout. 12 hectare waar intensieve
landbouw in monocultuur plaatsmaakt voor een divers
voedselbos.
Smaak: een appel die je drinkt. Een toegankelijke en
verfrissende droge appelcider.

Save Orchards, Drink Cider!

REGENERATION is onze productlijn die nieuwe voedselbossen helpt ontstaan, groeien en tot bloei komen, door het fruit dat er groeit te verwerken tot cider. Regeneratieve landbouw herstelt het klimaat, de kwaliteit van de bodem, de natuur én de algehele gezondheid van mens en planeet. Omdat we dit zo hard nodig hebben, zetten we onze cider in als supporter van deze regeneratie.

REVOLUTION CIDER | REVIVAL CIDER

Voedselbos Lingehout

Voedselbos Lingehout is een gebied van 12 hectare waar intensieve landbouw in monocultuur plaatsmaakt voor een divers voedselbos. De bestaande laagstamboomgaard wordt omgevormd naar een divers bos met hoge en lage bomen, en verschuift van enkele fruitrassen naar tientallen fruitrassen. De maïsakker is veranderd in een permacultuur-tuinderij waar struiken en groenten elkaar afwisselen en in een voedselbos met vele lagen: kruiden, struiken en bomen.

Het project is een initiatief van Betuwe Wind, dat geld verdiend met zonnepanelen en windmolens, investeert in dit voedselbos. Veel lokale vrijwilligers werken mee en oogsten er van. Elegast is de grootste afnemer van het fruit. De Elstar en Goudreinet appeltjes zijn door Elegast geperst en in grote eiken vaten van 6.500 liter per stuk, Foeders, vergist. Dit geeft de appelcider een zachte smaak en meer body. De frisse appelgeur is een kenmerk van deze typisch Nederlandse appelrassen. Na de vergisting vult Elegast blikjes en fusten af met de cider.

De Revival cider komt uit een boomgaard die helaas gerooid is voor een nieuw zonneveld (niet van Betuwe wind, een andere ontwikkeling). Het geeft maar aan dat boomgaarden niet vanzelf overleven; ze hebben onze steun nodig! Gelukkig konden we 200 boompjes overplanten naar Voedselbos Lingehout, waardoor in de toekomst ook onze Revival Cider uit dit project zal komen. Revival Cider kenmerkt zich door de zeer bloemige geur en het toegankelijke en toch complexe karakter dat aan een droge rosé wijn doet denken.

Peren plukken regeneration cider

We werken met veel verschillende kleine perenboomgaarden. Sommige zijn hele oude hoogstam peren boomgaarden. Andere zijn laagstam peren boomgaarden waar nieuwe eigenaren gestopt zijn met het gangbare gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De peren zien er wat minder mooi uit en bewaren niet zo goed, maar aan smaak missen ze niets. Terwijl ze alle vertellen dat de natuurwaarden bijzonder zijn. Met liefde beheren deze boomgaardeigenaren de stukjes natuur. En in september plukken ze er de vruchten van.

Wij maken er deze zachte perencider van, off-dry door het sorbitol dat van nature in de peren zit.